"Intressant" uppmärksammande

Hemma när man beställer något på nätet så är det nästintill alltid storlekarna S och M som går åt först, särskilt på readagar.
Här i USA har jag märkt att så inte riktigt är fallet - här ryker L och även i viss mån XL först. Vilket tyvärr resulterar i att min "svenska" taktik, eller rättare sagt mammas taktik inte fungerar längre; ha is i magen och invänta större procentavdrag!

Varför det är så här får klura ut själva! ;>

Första snön x2!

Om ordspråket "... växer på träd" är applicerbart på väderförhållanden så skulle jag vilja använda det för att beskriva snö här borta. För snö här (NYC) är absolut inget som växer på träd. Men å andra sidan är det väl knappt att det gör det hemma längre heller, i Sverige?

Hur som haver var det väldigt skönt att få den första snön idag och som dessutom ligger kvar förhållandevis bra.
Nästan så att det känns som att den gångna s.k "julen" börjar krypa sig närmre. Jag antar att hjärnan spelar ett spratt då den är van med första snön innan jul och inte två månader efter, hah!

... I och för sig så fick jag den absolut första snön i och med skidresan förra helgen, när vi åkte upp till delstaten Massachussets (inte Vermont som jag sa och trodde, dit ska vi tydligen nästa månad). Det var riktigt kul och med ett inte alltför kallt väder och strålande sol alla dagar kan man inte klaga alltför mycket.

En liten annan konstig känslan jag fick var när vi först kom fram till hotellet och klev ur bilen och satte ned fötterna på knastrande tunn-is och drog in ett iskallt andetag - då njöt jag och kände mig nästan hemma för första gången, medans dom andra skyndade sig in huttrandes. Nästan som om snö, is och kallt per automatik ger en Sverigevibbar, vet inte riktigt om det är bra eller dåligt.

Vermont

Det är dags att sno på sig bindningarna igen och släppa loss kungen av backarna, för nu bär det av till bergen för en långweekend!
Nu återstår bara att hoppas att det kalla vädret där uppe kan bli lite mildare. Tog nyss en titt och det verkar som det ska bli runt
-14 grader både lördag och söndag. Mindre kul, men vi får se!

Tror det är en nästan sju timmar bilfärd dit, så jag hoppas mödan blir värd :>


Ps. GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN, MAMMA!

Kallt, kallt, kallt


RSS 2.0